Ziua Bibliotecarului și Noaptea bibliotecilor românești – CCD Ilfov

Înțelegând importanța CĂRȚII în educație și a creșterii vizibilității activității desfășurate în bibliotecile școlare, Casa Corpului Didactic Ilfov se înscrie cu următorul program în seria de manifestări dedicate ZILEI BIBLIOTECARILOR și NOPȚII BIBLIOTECILOR ROMÂNEȘTI din data de 23.04.2013:

 1. La Clubul Sportiv Afumați, între orele 10-13 bibliotecarii și responsabilii Centrelor de Documentare și Informare din județ se vor întâlni pentru a sărbători împreună ZIUA CĂRȚII ȘI A BIBLIOTECARULUI.

Agenda întâlnirii cuprinde:

Ora 10.00 – Primirea participanților

Orele 1010 – 1020 Cuvânt de BUN VENIT

prof. Izabella Pena, director Școala Afumați

prof. Mădălina Sebe, prof. Școala Afumați

Orele 1020 – 1040 – Gabriel Dumănică, primarul comunei Afumați. Prezentarea filmului ”500 de ani de la atestarea documentară a comunei Afumați”

Orele 1040-1130Alocuțiuni

 • ,,Ziua mondială a cărții și a dreptului de autor în calendarul UNESCO” (Director LUCREȚIA BULUȚĂ, reprezentant UNESCO)
 • Casa Corpului Didactic – ,,Fără CARTE nu se poate face carte!” ,,Împreună cu CARTEA vom deveni mai buni!”(FLORIN PETRESCU – Director CCD ILFOV)
 • Mesaj de salut din partea Inspectoratului Școlar Ilfov (prof. metodist Limba română)
 • Semnificatia Zilei Bibliotecarului și a Nopții Bibliotecilor românești – (Horiana Petrescu, bibliotecar CCD ILFOV, președinte ABR-FILIALA ILFOV)
 • Activități de stimulare a lecturii-exemple de bună practică – (prof. MĂDĂLINA SEBE – Școala nr.1 Afumați)

Orele-1130– 1230 LANSARE DE CARTE – Nică D. LUPU – ,,REGINA NOPȚII”

 • Editura BETTA ROSU- Director NICOLAE ROSU
 • ELIZA ROHA, scriitoare,membră a Uniunii Scriitorilor din România
 • AURELIU GOCI, critic literar

Orele  1230-1300 PROGRAM ARTISTIC

 • Sceneta ”Tinerețe fără să învețe și viață fără de carte” prezentată de elevii clasei a VI-a C
 • Moment muzical susținut de elevii Școlii Gimnaziale Afumați

Ora 13.00– Închiderea activității

 

 1. În localitatea Brănești, la Casa Corpului Didactic Ilfov, între orele 18.00 și 21.00, Biblioteca CCD ILFOV oferă cititorilor săi o întâlnire cu textul biblic în cadrul LECTURII NEÎNTRERUPTE, DE LA ALFA LA OMEGA iar Colegiul Silvic ,,Th. Pietraru” Brănești își așteaptă cititorii între orele 20.00-23.00 ale NOPȚII BIBLIOTECILOR ROMÂNEȘTI să vizioneze expoziția de cărți pe teme de specialitate – Silvicultură.

 

Suntem convinși că aceste activități își vor atinge obiectivele propuse și vor demonstra necesitatea unei sinergii de forțe și energii în promovarea spațiilor și serviciilor oferite de bibliotecile și bibliotecarii din România.

LA MULȚI ANI, TUTUROR!

Bibliotecar CCD ILFOV,

Horiana Petrescu, președinte ABR ILFOV