Un preot din Brașov și un BiblioBus pentru copii

Pe blogul Secțiunii Carte veche. Conservare. Restaurare a fost publicat un nou articol despre un preot din Brașov care a venit cu o idee extraordinară: un BiblioBus.

Este vorba despre Preotul Claudiu Popa din localitatea Văleni, comuna Jibert, judeţul Braşov, care s-a gândit să vină în sprijinul copiilor din sat și din alte localități cu ajutorul unui autobuz cu cărți.

După ce i-a venit această idee formidabilă a luat legătura cu Regia Autonomă de Transport Brașov de unde a reușit să achiziționeze un autobuz, cu ajutorul unor sponsorizări, ce urmează a fi renovat și transformat într-o bibliotecă pe roți. De fapt, ideea Preotului Claudiu Popa este aceea ca BiblioBus-ul să devină un atelier creativ pe roți, nu doar o simplă bibliotecă, unde să desfășoare diferite activități: „ore de lectură, discuţii libere, crearea de obiecte artizanale – brăţări, decoraţiuni specifice evenimentelor – jocuri logico-matematice, puzzle-uri şi altele”.

Mai multe informații despre acest proiect se găsesc blogul Secțiunii Carte veche. Conservare. Restaurare: https://cartevecheconservarerestaurareabr.wordpress.com/2021/11/29/un-preot-din-brasov-si-un-bibliobus-pentru-copii/

Dr. Silviu – Constantin Nedelcu,

Președintele Secțiunii Carte veche. Conservare. Restaurare