SCRISOARE DOAMNEI MIHAELA KOCSIS DIN TIMISOARA

Am citit Procesul Verbal aferent întrunirii din 14.06. a ABR-ului.
M-am bucurat mult văzând că s-a discutat și situația legată de sporul de praf, spor care, după cum v-am mai spus mi-a fost oprit începând cu 01.01.2010!
Degeaba le-am arătat legea….degeaba am mers la sindicat….în zadar.
Este un semn bun ca ați făcut demersuri în acest sens, lucru pentru care nu pot decât să vă felicit!
După cum bine știți, din păcate, bibliotecarii (cel putin cei școlari) suntem tot cenușăresele unei școli…. orice am face, oricât ne-am strădui, oricât am dovedi ca suntem oameni de bază, profesioniști, suntem percepuți prin prisma anumitor stereotipuri….


Eu sunt înscrisă la un program de Master (Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale comunicării), intitulat Sistemul info documentar în context european. De ce am făcut-o? Pentru a-mi demonstra mie ca pot mai mult, că reușesc să aflu mai multe pentru a le putea transmite mai departe utilizatorilor. Mărturisesc ca la cei 45 de ani sunt mândră că am reușit în semestrul I chiar sa obțin bursă (și nu oricare, de merit, având media 9.83)!
Cum am ajuns aici? Desigur cu multa muncă, efort, dar în primul rând pentru că am avut parte de dascăli pe măsura cândva…de dumneavoastră în 2004 (când am făcut cursul de Biblioteconomie pentru bibliotecarii cu studii medii și ați venit la Universitatea de Vest) și firește, doamna profesoara Angela Repanovici, la Brașov, de-a lungul anilor de facultate 2008-2011.  Desigur au fost multi dascăli de renume, dar pentru mine personal, persoanele menționate mai sus(!) le consider mentorii mei!!!

Să nu va spun că și acum încadrarea mea, deși am susținut examenul de Licență la Universitatea din București anul trecut, nu este schimbată…deși am făcut cerere….au tot tărăganat….se pare ca au trimis în cele din urma cerere la Inspectorat, dar sincer, eu nu am primit nici măcar o copie după acel act….ce sa va mai spun!
După toate vechimea (22 ani în bibliotecă) + toate specializările+facultate în domeniu, sunt încadrată la bibliotecar IM, salariu grila 1110! Este mai mult decât jalnic, domnule profesor.
Tocmai de aceea, m-am bucurat văzând ca s-au creat demersurile respective.

Vă rog sa ma scuzați pentru îndrăzneală!
Vă doresc numai bine și abia aștept să ne revedem la Oradea, la Conferința!!

Cu gânduri bune,

Mihaela-Maria Kocsis
bibliotecar
Colegiul Silvic “Casa Verde” Timisoara