Reuniunea Diviziunii Biblioteci Naționale

Joi, 24 august 2023, începând cu ora 11:00 a.m., s-a desfășurat reuniunea Diviziunii Biblioteci Naționale din cadrul Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), având titlul: Valori de patrimoniu în bibliotecile naţionale. Biblioteca Academiei Române: colecţia de grafică şi fotografie.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Academiei Române din București, în Cabinetul de Stampe din cadrul Serviciului Stampe, Hărți, Muzică, într-un format exclusiv fizic.

Invitatul special al reuniunii a fost Dr. Cătălina Macovei, specialist în artă plastică, șef al serviciului-gazdă, expert în domeniu, care a prezentat pe parcursul a două ore lucrări de grafică și fotografie din patrimoniul BAR, explicând pentru fiecare piesă documentară în parte elementele de structură, dar și modalitățile de achiziție și prelucrare în cadrul serviciului.

Au participat colegi din cadrul Bibliotecii Academiei Române și Bibliotecii Naționale a României. Invitatul de onoare al reuniunii a fost prof. univ. dr. emeritus Mircea REGNEALĂ.

 

Conducerea Diviziunii Biblioteci Naționale