Raport al Diviziunii Biblioteci Naţionale

Vineri, 10 septembrie 2021, începând cu ora 10:00 a.m., s-a desfăşurat Reuniunea Diviziunii Biblioteci Naționale din cadrul Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), având titlul: Valori de patrimoniu în bibliotecile naţionale. Biblioteca Academiei Române: Colecţia de stampe franceze, de secol XIX.

Evenimentul a avut loc pe platforma Zoom, constituindu-se în a doua ediție exclusiv online a întâlnirilor Diviziunii Biblioteci Naționale din Asociaţia Bibliotecarilor din România.

Invitatul special al reuniunii a fost Dr. Eugen Costache, bibliograf în cadrul Serviciului Stampe al Bibliotecii Academiei Române din București, specialist în domeniu.

Întrunirea a inclus o prezentare în format Power Point a fondului de stampe franceze de secol XIX, din cadrul Bibliotecii Academiei Române. Prezentarea a fost însoțită de comentariile și precizările invitatului special și ale moderatorului ediției.

Ultima parte a întâlnirii a fost dedicată dezbaterii publice și întrebărilor celor prezenți.

Următoarea ediție a întrunirii Diviziunii Biblioteci Naționale, din cadrul seriei intitulate: Valori de patrimoniu în bibliotecile naţionale se va desfășura în a doua parte a anului 2022 și va cuprinde o prezentare a colegilor din Biblioteca Națională a României, care ne vor împărtăși informații interesante despre organizarea colecțiilor acestei instituții.