PROCES-VERBAL Secțiunea Cultura informației

PROCES-VERBAL

Încheiat astăzi, 17 mai 2024 cu prilejul întrunirii profesionale

a secțiunii Cultura informației

Încheiat astăzi, cu prilejul întâlnirii profesionale desfășurată în format hibrid, atât fizic, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov Secția pentru copii – Jucărioteca, cât și online, pe platforma Zoom.

Tematica întrunirii: „Inteligența artificială și Cultura informației: oportunități pentru bibliotecari”.

Evenimentul care a reprezentat sesiunea din primăvară-vară a întrunirii acestei secțiuni, a reunit 37 de participanți, din rândul specialiștilor în domeniu atât din mediul preuniversitar cât și universitar.

Programul a cuprins:

  • cuvântul de deschidere din partea președintei secțiunii, doamna prof.univ.dr.ing.dr.marketing Angela Repanovici;
  • o scurtă prezentare a Universității Transilvania din Brașov;
  • prezentarea lucrării pe tematica stabilită în prealabil și discuții pe marginea acesteia;
  • discuții libere;
  • concluzii și închiderea întâlnirii.

Doamna președinte a secțiunii, după alocuțiunea de deschidere, a prezentat un material de promovare a Universității Transilvania din Brașov, insistând pe oportunitățile oferite studenților.

A urmat prezentarea lucrării „Inteligența artificială și Cultura informației: oportunități pentru bibliotecari”, în care autoarea, doamna Repanovici, a subliniat importanța integrării inteligenței artificiale (AI) în biblioteci. Consecința acestui proces: oportunități și avantaje pentru bibliotecari și utilizatorii bibliotecilor.

În final, au avut loc trei intervenții care au suscitat interesul audienței:

  • cea a președintei Filialei Alba ABR, Geanina Barb și a colegei Lăcrămioara Onea de la Moinești, care, au subliniat importanța accederii la asemenea întruniri profesionale, care, cu siguranță constituie un câștig pentru fiecare participant, aducând un plus de valoare în activitatea depusă;
  • cea a lect.univ.dr.Maria Micle de la Universitatea de Vest din Timișoara, care, a insistat asupra formării specialiștilor în domeniu.

A fost lansată invitația de a participa la cea de-a XXXIV-a Conferință Națională a Asociației Bibliotecarilor din România, ce se va desfășura în toamnă la Sibiu.

                                                                       Întocmit,

                        Secretar, bibliotecar specialist în Biblioteconomie și Știința informării

                                                           Mihaela-Maria KocsisLasă un răspuns