PROCES-VERBAL al întâlnirii Consiliului Director ABR cu președinții secțiunilor, septembrie 2018

PROCES-VERBAL

Încheiat la data de 13 septembrie 2018, cu ocazia întâlnirii Consiliului Director

al Asociației Bibliotecarilor din România (ABR)

cu președinții secțiunilor profesionale

 

Întâlnirea a fost coordonată de președintele ABR, dr. Adriana Szekely, și a avut loc la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

La ședință au participat reprezentanții celor 12 secțiuni profesionale ABR.

Se discută despre planul activităților profesionale în perioada 2018-2019. Fiecare reprezentant al secțiunii sale își prezintă proiectele pentru anul viitor, însă doar unele și-au formulat tematica, celelalte urmând a le comunica secretarul general al ABR, în vederea includerii în calendarul activităților pentru 2019: Carte veche-Depozite și colecții de patrimoniu (Studiu de caz); Catalogare. Clasificare. Indexare-Actualizarea instrumentelor de lucru-priorități (mai) și Noutăți în prelucrarea descrierii bibliografice a documentelor (septembrie); Comunicarea documentelor + Legislație-GDPR în contextul bibliotecilor românești; Periodice-Publicațiile periodice și tipurile de suport, avantaje și dezavantaje (mai) și Publicațiile periodice în contextul evoluției tehnologiei (septembrie).

În urma evaluării activității secțiunilor profesionale se formulează un set de  propuneri, care vor fi prezentate spre votare în Adunarea Generală:

– schimbarea denumirii Secțiunii Legislație si perfectionare profesională  în Educație și formare;

– fuzionarea secțiunilor Tehnici pedagogice cu Profesori documentariști sub denumirea Tehnici pedagogice în biblioteca școlară și CDI;

– fuzionarea diviziunilor Biblioteci Specializate și Biblioteci Universitare sub denumirea Diviziunea Biblioteci Universitare și Specializate.

  Toti cei prezenți sunt de acord cu propunerile formulate și se stabilesc ultimele detalii pentru întâlnirea din plen.