Proces-verbal al filialei Galați

Proces-verbal

al întrunirii profesionale organizate on-line de Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România

Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România, sărbătorite în ziua de 23 aprilie, au prilejuit organizarea întâlnirii profesionale a bibliotecarilor gălățeni din Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România (ABR),  în data de  15 aprilie 2022, în intervalul orar 1100-1300, în mediul on-line, pe platforma ZOOM. Tema întrunirii a fost: Biblioteca – factor formativ al consumatorului cultural.

În deschidere, doamna Corina Emanuela Dobre – manager/director al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați a adresat un cuvând de Bun găsit!, a adus la cunoștință  sinteza  activității Bibliotecii „V.A. Urechia” din ultimul an, iar în încheiere a felicitat colegii bibliotecari cu ocazia sărbătoririi profesiei și a transmis urări de bine tuturor.

Doamna Adriana Szekely – președintele Asociației Bibliotecarilor din România, prezentă la întrunire, a salutat colegii gălățeni felicitând-i pentru consecvența lor în desfășurarea activităților profesionale și pentru implicarea membrilor Filialei Galați în proiectele Asociației la nivel național.

Doamna Dorina Bălan, președintele Filialei Galați a ABR, și-a manifestat bucuria revederii cu membrii Filialei și a felicitat pe toți cei prezenți pentru seriozitatea și profesionalismul cu care tratează profesia de bibliotecar și calitatea de membru al ABR. De asemenea, a mulțumit pentru prezență celor doi invitați speciali, managerul Bibliotecii „V.A. Urechia” și președintele Asociației Bibliotecarilor din România. În continuare, dna Bălan a semnalat, celor prezenți, noutățile în profesie: răspunsul Consiliului de Conducere al IFLA la situația din Ucraina, Declarația IFLA privind securitatea cibernetică, Declarația IFLA pivind orele de povești on-line, actualizarea clasificării ocupațiilor (COR) din bibliotecile românești, proiectul de lege privind Codul Patrimoniului Cultural.

În cadrul întrunirii au fost prezentate următoarele lucrări profesionale:

  1. Rolul bibliotecarului în educația universitară – Florica Cristea, Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” Galați
  2. Contul meu de utilizator în catalogul electronic al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” – tutoriale utile – Anca Ionica Georgescu, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați

Prezentările au fost urmate de premierea membrilor ABR gălățeni care s-au remarcat în mod deosebit în activitatea lor, în anul care a trecut. Au fost răsplătite cu diplome și felicitări următoarele colege:

  1. Ana-Maria Crăciun, Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” Galați, pentru dedicație și competență profesională;
  2. Alina-Marilena Neacșu, Biblioteca Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Galați, pentru merite deosebite în promovarea lecturii;
  3. Anca-Ionica Georgescu, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, pentru implicarea profesională în activitatea de promovare a serviciilor bibliotecii.

La eveniment au participat colegi, membri ai Filialei, colegi bibliotecari gălățeni, nemembri, colegi bibliotecari din țară și alte persoane interesate de eveniment, acest lucru fiind posibil prin transmiterea live a evenimentului și pe grupul Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România, de pe facebook. Înregistrarea poate fi revăzută la adresa: https://www.facebook.com/dorina.balan.33/videos/316765377211743.

Întâlnirea virtuală a membrilor ABR gălățeni s-a încheiat cu mesajul de mulțumiri pentru participare și de urări de bine a președintei Filialei.

Întocmit,                                                                                                                    Abrobat,

Catrina Căluian, secretar                                                                               Dorina Bălan, președinte