“Prietenie … pe o … sfoară”, ediţia a 11-a, 2023

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov anunță derularea Parteneriatului Educațional Internațional  „Prietenie … pe o … sfoară …”, ediţia a XI-a, în perioada aprile – iulie 2023. Acţiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Sunt încurajate să participe bibliotecile publice, bibliotecile școlare, organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului.

Tema pe care o propunem în acest an este dedicată celebrării operei sciitoarei JOHANNA SPYRI, ”Heidi, fetița munților”. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților toate informațiile necesare desfășurării activităților.

Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu”  Brașov  a demarat acest parteneriat în anul 2013 pentru a celebra Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret.

De-a lungul celor nouă ediții, biblioteca a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 500 de instituții culturale din întreaga ţară şi din Republica Moldova iar, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură unui număr de peste  1.000.000 de copii.

Dată fiind situația şi anul acesta, desenele nu se vor trimite prin poșta, ci se vor realiza expoziții, pe sfoară, în cadrul bibliotecilor. Fiecare partener  va trimite 3 (TREI) fotografii de la activităţi şi expoziţii, organizatorului, respectiv Centrului de Excelență pentru Copii și Tineret – Brașov,  în vederea realizării unei expoziții virtuale, finale.

Completarea acestui formular durează 3 minute și respectă legislația în vigoare privitoare la protecția datelor.