Nocturna bibliotecilor – la C.C.D. Bistrița-Năsăud

Seara de 17 noiembrie a fost una specială pentru participanții la „Nocturna bibliotecilor” de la biblioteca Casei Corpului Didactic Bistrița-Năsăud. Sub lumina felinarelor din bibliotecă și a celui de pe afiș s-au derulat activități menite să elogieze cartea și lectura.

Alături de scriitori bistrițeni, părinți, profesori și bunici, „Micii blandieni bistrițeni” (elevii Cercului de creație literară de la Palatul Copiilor Bistrița – coordonator prof. Ionela Nușfelean) au creat o atmosferă de adevărată „nocturnă literară” prin steluțele „răvaș” (cu fragmente din opera literară a scriitorilor invitați, pe marginea cărora s-au purtat discuții captivante) „prinse” pe cerul creației literare bistrițene. S-a recitat, s-a citit, s-au pus întrebări despre carte și scris, despre scriitori și opera lor, despre literatură și arta creației, într-un cuvânt a fost o ardere culturală deosebită la Bistrița.
Într-o altă sală, s-au întâlnit iubitorii studiului limbii engleze, cursanți la cursul organizat de către CCD, pentru o lectură în limba engleză, prezentări de albume, cărți și vizionarea prezentării „We Love London”, alături de „Miss Teacher”, Elena Egreta Marc.
Tematica acestei seri a luat forma unui întreg și prin expunerea lucrărilor de grafică ale elevilor de la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, coordonatori prof. Paul Târziu-Gal și prof. Radu Hangan, lucrări care exprimau lumea lecturii prin tușe, linii și culori.
Articol despre Nocturna Bibliotecilor, scris de un elev:

bibliotecar Margareta Pop

Casa Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud