Intâlnirea Consiliului ABR cu reprezentanții FEDROM

 

In cadrul ședinței Consiliului ABR din data de 12 decembrie a avut loc întâlnirea membrilor consiliului cu o delegație a FEDROM (Federația Asociațiilor de Români din Spania), condusă de Miguel Fonda Ștefănescu – președinte, Marius Sârbu și Gelu Vlasin – vicepresedinți și Ica Tomi -membru. 
Membri delegației spaniole și-au exprimat dorința de a primi carte românească – beletristica, dar și manuale școlare cum ar fi abecedare, cărți de limba și literatura română pentru clasele II- VIII dar și istorie și geografie. In acelasi timp vor ca și cartea spaniolă să pătrundă în bibliotecile școlare românești,acolo unde este solicitată de către elevii care au studiat în școlile spaniole o perioada de timp iar acum s-au întors în țară. De asemenea s-a propus  și schimburi de expoziții cu desene ale elevilor romani și spanioli. Până acum, pe baza convenției dintre cele două asociații s-au efectuat mai multe donații, totalizând câteva sute de cărți, din țară și din București pentru Biblioteca “Lucian Blaga” a FEDROM.
Membrii delegației FEDROM au primit din partea președintelui ABR câte un calendar dar și Tratatul de biblioteconomie  vol. I.
A consemnat,
Colatau Maria