INELI-Balkans Project pentru Romania

 

Dragi colegi,

Future Library, prin Global Libraries – The Bill and Melinda Gates Foundation – propune un nou proiect bibliotecilor din Balcani – International Network of Emerging Library Innovators (INELI).

 

Proiectul INELI-Balkans se va desfășura pe o perioadă de 3 ani (2014-2017) și scopul acestuia este de a construi în regiune o rețea de biblioteci deschisă spre colaborare. De altfel, pe toată durata derulării proiectului, vor avea loc întâlniri, vor fi organizate programe de formare profesională, mentorat, convocări, exerciții practice și se vor crea oportunități de învățare colaborativă. Se dorește construirea unei rețele de biblioteci care, prin partenerii săi, la finalul proiectului va disemina, la nivel național, cunoștințele și expertiza dobândite pentru a asigura o mai bună colaborare între bibliotecile din Balcani.

Alături de alte biblioteci naționale din regiune, Biblioteca Națională a României a fost desemnată ca ambasador al României pentru acest proiect și, în această calitate, invită bibliotecile interesate, precum și eventuale organizații ca “Prietenii Bibliotecii” să se înscrie în INELI-Balkans Project, ca viitori parteneri.

În această etapă a proiectului, bibliotecile și organizațiile care doresc să se implice, să participe, să contribuie și să beneficieze de oportunitățile create prin INELI-Balkans Project, sunt rugate să adreseze, în scris, intenția de participare.

Termen de înscriere: 10 septembrie 2014.

Persoana de contact:

Raluca Man – Biblioteca Națională a României

e-mail: raluca.man@bibnat.ro