Cristina PârvuMembru Consiliul Director

Biblioteca Universității ‘’Lucian Blaga’’ din Sibiu
  • Tel: 0756512953

Din 2003 este bibliotecar la Biblioteca Universității ‘’Lucian Blaga’’ din Sibiu, desfășurând activități în departamentele de dezvoltarea colecțiilor, relații publice, marketing, comunicarea colecțiilor.
A absolvit studiile universitare de licență în anul 2002, în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Facultatea de Litere, Istorie şi Jurnalistică, Domeniul Ştiinţele Comunicării, Specializarea Jurnalistică, urmate de un master în același domeniu, finalizat cu o lucrare pe tema dreptului la viața privată. În cadrul aceleiași universități sibiene a urmat și studii de de master în domeniul Științe ale Informării și Documentării, specializarea Profesor documentarist.
În perioada 2017 – 2019 a ocupat funcția de asistent universitar la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – Specializarea Științe ale Informării și Documentării, Departamentul Studii Romanice, în cadrul Facultății de Litere și Arte, unde a susținut seminarii și cursuri practice la mai multe discipline de specialitate.
Din punct de vedere al afilierii profesionale, este membru în Consiliul Director al Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), din 2016, cu participări la secţiuni şi diviziuni profesionale ABR, moderare activități în plen, coordonator al echipei de organizare pentru edițiile Conferinței Naționale ABR desfășurate la Sibiu (2011, 2018). Președinte al Filialei Sibiu ABR din 2011.
Are mai multe lucrări apărute în publicații de specialitate, cum ar fi: Revista Română de Biblioteconomie și Știința Informării, Revista Transilvania, Hermeneutica fenomenului cultural, International Journal of Advanced Statistics and IT&C for Economics and Life, Conference Proceedings – Information Science and Information Literacy.
Domenii de interes: relații publice, cultura informației, biblioteci digitale, științe umaniste digitale.