Diviziunea Biblioteci naționale

  • Toate
  • diviziunea biblioteci nationale
  • Intâlniri
  • Procese Verbale
  • Rapoarte

Joi, 24 august 2023, începând cu ora 11:00 a.m., s-a desfășurat reuniunea Diviziunii Biblioteci Naționale din cadrul Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), având titlul: Valori de patrimoniu în bibliotecile naţionale. Biblioteca Academiei Române: colecţia de grafică şi fotografie.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Academiei Române din București, în Cabinetul de Stampe din cadrul Serviciului Stampe, Hărți, Muzică, într-un format exclusiv fizic.

Invitatul special al reuniunii a fost Dr.

Asociația Bibliotecarilor din Slovenia, în colaborare cu Biblioteca municipalității Ptuj a organizat în data de 6 iunie  2023, o întâlnire profesională dedicată istoriei locale/memoriei locale și valorificării acesteiea, în contextul digitalizării și al comunicării la distanță a documentelor de bibliotecă.

Ptuj este considerat cel mai vechi oraș al Sloveniei, cu o moștenire istorică remarcabilă, ce datează din Epoca Pietrei, merge către Epoca Fierului și se dezvoltă ca important castru roman (Poetovio),

Vineri, 10 septembrie 2021, începând cu ora 10:00 a.m., s-a desfăşurat Reuniunea Diviziunii Biblioteci Naționale din cadrul Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), având titlul: Valori de patrimoniu în bibliotecile naţionale. Biblioteca Academiei Române: Colecţia de stampe franceze, de secol XIX.

Evenimentul a avut loc pe platforma Zoom, constituindu-se în a doua ediție exclusiv online a întâlnirilor Diviziunii Biblioteci Naționale din Asociaţia Bibliotecarilor din România.

Invitatul special al reuniunii a fost Dr.

Luni, 16 iulie 2012, orele 10,00 a avut loc la Biblioteca Naţională a României, întâlnirea membrilor ABR din cadrul Diviziunii Biblioteci naţionale. Subiectele dezbaterii au făcut referire la aspectul practic al documentelor ce intră în Depozitul legal precum şi la ghidul de aplicare a Legii Depozitului legal, document aprobat de BNR. La lucrările secţiunii au participat reprezentanţi ai BNR şi BAR (6 şi respectiv 7 persoane).

Dupa urările de bun venit ale doamnei Dina Paladi,