Conferința Națională Cartea veche românească și străină, ediția I, cu tema „Pe urmele Sfântului Paisie de la Neamț (Velicikovski). 300 de ani de la nașterea sa (1722 – 2022)”, București, 25 – 26 mai 2022

Avem deosebita plăcere să vă invităm la Conferința Națională Cartea veche românească și străină, ediția I, cu tema „Pe urmele Sfântului Paisie de la Neamț (Velicikovski). 300 de ani de la nașterea sa (1722 – 2022)”, eveniment care se va desfăşura în format hibrid (online și fizic) la București, în perioada 25 – 26 mai 2022.

Conferința este organizată de Secţiunea Carte veche. Conservare. Restaurare din cadrul Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR), în parteneriat cu Mănăstirea Comana din cadrul Episcopiei Giurgiului, şi sunt aşteptaţi să participe bibliotecari, specialişti din domeniul ştiinţele informării şi documentării, restauratori, conservatori de carte, muzeografi, cadre didactice, cercetători, studenţi, masteranzi, doctoranzi din țară și străinătate.

Conferința se va desfăşura în format hibrid (online și fizic) şi este structurată pe următoarele secţiuni:

Secţiunea I: Sfântul Paisie de la Neamț (Velicikovski) și preocupările sale cărturărești. Tradiții ale Filocaliei în Limba Română

Secţiunea a II-a: Valorificarea colecţiilor şi documentelor de patrimoniu

 

Termene limită:

1 mai 2022 – trimiterea fişei de înscriere

8 mai 2022 – confirmarea din partea organizatorilor

15 mai 2022 – transmiterea programului sesiunii

1 octombrie 2022 – trimiterea lucrărilor în forma finală

 

Fişa de înscriere poate fi trimisă pe una din adresele de e-mail: polihronie@yahoo.com/silviu.constantin.nedelcu@biblacad.ro.

Lucrările susţinute vor fi publicate într-un volum colectiv, la o editură acreditată CNCS B.

Prezenţa dumneavoastră la acest eveniment științific ne onorează.

 

         

Dr. Silviu – Constantin Nedelcu

           Preşedinte al Secţiunii Carte veche. Conservare. Restaurare