Conferința Națională Cartea veche românească și străină, ediția a II-a, cu tema „Liturghierul lui Macarie (1508) – 515 ani de tipar românesc”, București, Mănăstirea Comana (jud. Giurgiu), 19 – 20 mai 2023

 

Avem deosebita plăcere să vă invităm la Conferința Națională Cartea veche românească și străină, ediția a II-a, cu tema „Liturghierul lui Macarie (1508) – 515 ani de tipar românesc”, eveniment care se va desfăşura în format hibrid (online și fizic) la București și Mănăstirea Comana (jud. Giurgiu), în perioada 19 – 20 mai 2023.

Conferința continuă o tradiție de peste un deceniu a sesiunilor anuale de primăvară care au fost organizate de Secţiunea Carte veche. Conservare. Restaurare din cadrul Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR). Sunt aşteptaţi să participe bibliotecari, restauratori, conservatori de carte, specialişti din domeniul ştiinţelor informării şi documentării, muzeografi, cadre didactice, cercetători, studenţi, masteranzi, doctoranzi din țară și străinătate.

 

Conferința se va desfăşura în format hibrid (online și fizic), la București și la Mănăstirea Comana (jud. Giurgiu), fiind structurată pe următoarele secţiuni:

Secţiunea I: Liturghierul lui Macarie (1508) – 515 ani de tipar românesc

Secțiunea a II-a: Metamorfozele Liturghierului și Liturghia euharistică – din trecut până în actualitate

Secţiunea a III-a: Valorificarea colecţiilor şi documentelor de patrimoniu

 

Termene limită:

1 mai 2023 – trimiterea fişei de înscriere

8 mai 2023 – confirmarea din partea organizatorilor

15 mai 2023 – transmiterea programului sesiunii1 decembrie 2023 – trimiterea lucrărilor în forma finală

 

Pentru o bună organizare a acestui eveniment vă rugăm să ne comunicaţi până la data de 1 mai 2023 disponibilitatea dumneavoastră de a participa la această sesiune ştiinţifică.

Fişa de înscriere poate fi trimisă pe adresele de e-mail: silviu.constantin.nedelcu@biblacad.ro  și andreea.badea@bcub.ro.

Lucrările susţinute vor fi publicate într-un volum colectiv, la o editură acreditată CNCS B. Prezenţa dumneavoastră la acest eveniment științific ne onorează!

 

Dr. Silviu – Constantin Nedelcu

Preşedinte al Secţiunii Carte veche. Conservare. Restaurare

Dr. Andreea Badea

Secretar al Secţiunii Carte veche. Conservare. Restaurare

 

Mai multe informații aici: https://cartevecheconservarerestaurareabr.wordpress.com/2023/02/22/conferinta-nationala-cartea-veche-romaneasca-si-straina-editia-a-ii-a-cu-tema-liturghierul-lui-macarie-1508-515-ani-de-tipar-romanesc-bucuresti-manastirea-comana-jud/