Comunicat

Evenimente sub egida Asociaţiei Bibliotecarilor din România derulate

în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor (18–23 aprilie 2016)


Asociaţia Bibliotecarilor din România marchează Săptămâna Naţională a Bibliotecilor printr-o serie de manifestări culturale şi profesionale desfăşurate la nivelul filialelor din ţară.

La evenimentele de la Cluj s-au înscris peste 150 de bibliotecari, reprezentanţi ai bibliotecilor universitare, publice şi şcolare din judeţ, dar şi din ţară. Întâlnirile profesionale se înscriu în seria evenimentelor dedicate Zilei Bibliotecarului Român şi Zilei cărţii şi drepturilor de autor care se aniversează în fiecare an, pe data de 23 aprilie.

Pe lângă schimburile profesionale realizate în cadrul acestui gen de manifestări ne dorim informarea publicului interesat de problematica lecturii şi a cărţii precum şi atragerea atenţiei opiniei publice asupra profesiei de bibliotecar şi a rolului său în comunitatea deservită. Vă aşteptăm la evenimentele anunţate de asociaţia noastră, la nivel local şi naţional, pentru informarea celor interesaţi de carte, lectură şi bibliotecă”, menţionează dr. Adriana Szekely, preşedinte ABR.

Printre evenimente amintim lansarea de carte din data de 21 aprilie, orele 13 (Sala I. Muşlea a BCU Cluj) care îl are ca protagonist pe apreciatul scriitor băimarean Săluc Horvath, la Cluj-Napoca, unde va avea loc, în data de 22 aprilie, de la orele 13 (Biblioteca USAMV Cluj) şi workshop-ul cu tema Tehnologii moderne în sprijinul bibliotecarilor şi al utilizatorilor. La Alba – Iulia, în seria manifestărilor dedicate Zilei Bibliotecarului Român se va desfăşura Marşul cărtilor şi al cititorilor.

La nivelul asociaţiei a fost stabilit şi un calendar al acţiunilor profesionale care se vor derula pe parcursul anului 2016, în cele peste 40 de filiale judeţene ABR, în cadrul celor cinci diviziuni şi a celor douăsprezece secţiuni profesionale.

Ataşăm afişul programului (lansare de carte şi workshop la Cluj-Napoca) şi calendarul acţiunilor profesionale din cadrul secţiunilor profesionale ale ABR, pentru a vă informa despre locaţiile, datele şi orele la care au loc evenimentele. Pe site-ul asociaţiei – www.abr.org.ro – veti găsi informaţii despre toate evenimentele care au loc în această săptămână la nivel naţional.

Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi nonprofit, care are ca obiective principale promovarea intereselor profesionale şi ştiinţifice ale bibliotecarilor şi bibliotecilor din România, precum şi dezvoltarea legăturilor profesionale între bibliotecarii din toate tipurile de biblioteci (naţionale, universitare, şcolare, publice şi specializate).

 

Preşedinte ABR,

Dr. Adriana Szekely