Bibliotecar în școala mea

Activitatea „Bibliotecar în școala mea”, realizată în cadrul proiectului județean Școala de Vară de la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” din Beiuș s-a desfășurat sub egida Asociației Bibliotecarilor România (ABR), filiala Bihor. La acestă activitate au participat un număr de 32 elevi din clase diferite, care au fost coordonați de doamna profesor pentru învățământul primar Dic Chinde Bianca Nicoleta și doamna bibliotecar școlar Bogojel Andrada Cătălina.

În această zi, copiii au participat la următoarele activități: vizita la bibliotecă unde cei mai mari i-au ajutat pe ceilalți să împrumute cărți, recomandarea celor mai potrivite cărți în funcție de vârstă și doleanțele fiecăruia. Tot atunci au fost înregistrate cu ajutorul doamnei bibliotecar un număr de 88 de volume nou achiziționate pentru bibliotecă, copiii fiind foarte încântați să pună ștampila bibliotecii în locul indicat de către doamna bibliotecar școlar.

A urmat apoi vizita la sala de lectură unde doamna profesor pentru învățământul primar le-a propus acestora să realizeze o carte cu imagini despre cartea împrumutată de la bibliotecă. Elevii au fost răsplătiți de către doamna profesor pentru învățământul fiind invitați să urmărească un spectacol de teatru de păpuși. La rândul lor, elevii mai mari au fost provocați de doamna bibliotecar să realizeze și ei un astfel de spectacol pentru colegii lor mai mici care au fost foarte entuziasmați. La final toți elevii au fost premiați prin realizarea unor picturi pe față în funcție de dorința fiecăruia.

Elevii au fost foarte atrași de munca de bibliotecar fiind foarte mulțumiți că au și ei „o carte a lor” acolo în bibliotecă și chiar dacă a doua zi nu mai era propusă realizarea unor astfel de activități deoarece aveau altele pregătite, doritorii urcau treptele spre bibliotecă cu un entuziasm greu de câștigat în condițiile actuale de expansiune a internetului în detrimentul cărților care vor fi întotdeauna un izvor de cunoaștere pentru toți cei care trec porțile generoase ale bibliotecilor.

 

Bibliotecar Bogojel Andrada Cătălina

Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu”, Beiuș