#bibliotecadeacasa-Filiala Ilfov
- 22 mai 2020
- Postat: Enache Emilia
- Categorie Filiala Ilfov
11 martie-15 mai 2020
Da, un răstimp în care am încercat tot felul de modalități de a-mi face viața mai frumoasă, de… acasă.
Cum a fost? Mie mi s-a părut că această perioadă a trecut în zbor. Recunosc, tot cu cărțile mi-am făcut de lucru, căci, ce am făcut eu în primul și primul rând? Desigur, curățenie în… BIBLIOTECĂ.
Ca urmare, din biblioteca de acasă au mai plecat, ca donație, la biblioteca de la… serviciu, câteva (62) de cărți, iar lupta cu praful, acarienii mi-a dovedit cât de imbatabilă sunt…
De citit, nu am citit cât aș fi vrut, recunosc că am cam fost prizoniera vizualului, pentru că, nu-i așa, aveam nevoie de știri, informații. Sinceră să fiu, a fost mult prea mare nevoia de actualitate ca să pot rezista…
Ce mi-a lipsit?
Desigur, Biblioteca CCD Ilfov, cărțile, biroul, interacțiunile colegiale, profesionale, oamenii și drumurile: la BCU, Biblioteca Metropolitană, Biblioteca Națională, în librării și târguri de carte, cu mirosul acela unic, de carte nouă, proaspăt deschisă.
De ce cred în efectele benefice ale lecturii atât pe termen lung, cât și pe termen lung?
Pentru că nu cred că există stare de disconfort care să nu poată fi anihilată, contracarată de o carte bună, cea care captează, cea care poate să ofere acel catharsis salvator.
Știu, unii zic că același efect obții de la o friptură bună, un vin bun, o muzică bună, un film sau o baie… Așa e, sunt valabile toate acestea, DAR , li se alătură, făcând casă bună cu cele de mai sus, CARTEA.
LECTURA, ca act eliberator! Întotdeauna funcționează! Nu dă greș, niciodată!
Lista de mai jos cuprinde cărți care m-au făcut bine… de acasă. M-au făcut să trec cu bine, bine cu mine, în starea de urgență:
Petre Lăzărescu, 10 luni în China, 1998
Mary Pope Osborne, Călătorie în orașul vulcanului, 2016
Ana Blandiana, Orașul de silabe, 1987
Victor Gh. Stan, Flori la fereastra zborului
Nică D. Lupu, Interviuri
Paige Britt, Șirul pierdut al timpului
O listă-rețetă pentru scăpat de frică, nelinști, angoase pandemice COVID 19.
Credeți-mă, a funcționat!
Pe cuvântul meu, de bibliotecar!