Activități în cadrul ABR Filiala Alba

În data de  25 februarie,  în cadrul Zilelor Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crisan” din Alba Iulia, s-a desfășurat un parteneriat cu alte două instituții de învățământ, Scoala Gimnazială „Vasile Goldiș” reprezentată de bibliotecar Gianina Barb si Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, reprezentat de bibliotecar Mirela Barb, ambele participând și din partea  Filialei Alba a Asociației Bibliotecarilor. Proiectul dintre cele trei școli a pornit de la cartea „Eva în galaxia culorilor”, scrisă de două doamne profesoare, care au descoperit o mică și talentată pictoriță, din Alba Iulia. Astfel, a fost organizat vernisajul Evei Todor, elevă în cls. I la Școala Gimnazială „Avram Iancu”. Cuvinte de deschidere au avut doamnele profesoare Sonia Elvireanu și Rodica Chira, cele care au scris cartea despre ea și semnificația picturilor ei. Alături de lucrările ei au fost expuse desene, picturi, poezii, eseuri ale elevilor din cele trei școli, care au dorit să ia parte la proiect. Colegii de clasă, împreună cu doamna învățătoare au dorit sa fie alături de colega lor, printr-un moment muzical. Dacă anul trecut încheiam cei 100 de ani ai colegiului, prezentând cartea „100 de ani de tradiții din județul Alba”, începem cel de-al 101-lea an dând startul generațiilor tinere în vederea afirmării lor.
Felicitări colegei noastre, bibliotecar Lucretia Birz, de la prestigiosul colegiu, membră a Asociației Bibliotecarilor din România, o buna organizatoare a unor astfel de evenimente, mulțumiri domnilor directori Cerbu Valeriu și Schiau Sorin, tuturor celor care s-au implicat direct sau indirect și care au facut ca această zi sa fie una deosebită!
Ca produs final al acestei activităti, ne-am propus ca toate materialele adunate în urma proiectului să alcătuiască o viitoare carte de care ne vom ocupa noi, cele trei bibliotecare.

Gianina Barb, președinte Filiala Alba ABR