Activitate Filiala ABR Bihor

Final de proiect ,,Un strop de literatură română contemporană “. După ce ne-am delectat cu aventurile personajelor de la ,,Balta Mare”, a venit și momentul mult așteptat de a face cunoștință cu cea care le-a dat viață, autoarea Ioana Blaga. Elevii claselor a IV-a, a V-a A și a V-a B, i-au adresat o mulțime de întrebări cărora scriitoarea le-a răspuns cu sinceritate, umor dar și răbdare. Le-a povestit copiilor despre importanța lecturii, provocându-i pe aceștia la un dialog referitor la beneficiile cititului, în același timp recomandându-le autori din literatura română contemporană, precum și din cea universală. Spre final, doamna Ioana Blaga ne-a stârnit curiozitatea lecturându-ne primul capitol din cartea sa ,,Nepotul anticarului“, iar apoi le-a oferit copiilor dornici o serie de autografe.

Activitatea s-a desfășurat sub egida filialei ABR Bihor, la care a participat doamna Mariana Trofin, coordonator metodic bibliotecar C.C.D. Bihor, președinte al filialei.

Mulțumim Îmblânzitorii de pagini – Ioana Blaga, Casei Corpului Didactic a Județului Bihor, Liceului Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea.

 

 

Bibliotecar, Fonai Maria-Aurelia

Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea