iLIBRARY_Afis-jpg
Tematica generală  a lucrărilor se va încadra în aria de interes a secțiunilor și diviziunilor ABR: 

Lucrările vor fi trimise secretarilor de secțiuni. Comitetul de selecție a lucrărilor prezentate la Conferință este format din președinții de secțiuni.   Vor fi acceptate spre prezentare, doar lucrările al căror abstract va întruni  51% din voturile președinților de secțiuni.

Articole recente

Înscriere la Facultatea de Științe ale Informării și Documentării (SID)

Specializarea Științe ale Informării și Documentării (SID), din cadrul Facultății de litere a Universității București, organizează în luna iunie 2022 admiterea pentru programul de licență.

Absolvenții de liceu interesați pot accesa acest fișier pentru informații complete despre toate specializările Facultății de litere:

PREZENTARE

Programul final și culegerea cu rezumate – Conferința Națională Cartea veche românească și străină, ediția I, cu tema „Pe urmele Sfântului Paisie de la Neamț (Velicikovski). 300 de ani de la nașterea sa (1722 – 2022)”, Bucureşti, Mănăstirea Comana (jud. Giurgiu), 25 – 26 mai 2022

Secțiunea Carte veche. Conservare. Restaurare din cadrul Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), în colaborare cu Mănăstirea Comana (jud. Giurgiu), organizează ediția I a Conferinței Naționale Cartea veche românească și străină, cu tema „Pe urmele Sfântului Paisie de la Neamț (Velicikovski). 300 de ani de la nașterea sa (1722 – 2022)”.

Evenimentul se va desfășura hibrid (online și fizic) la Bucureşti și Mănăstirea Comana (jud. Giurgiu), în zilele de 25 și 26 mai 2022.

Redirecționare 3.5% din impozit pentru ABR

Vă invităm să sprijiniți Asociația Bibliotecarilor din România (ABR) direcționând 3.5% din impozitul pe venit, pentru a vă implica direct în dezvoltarea comunității bibliotecarilor și tuturor specialiștilor în știința informării și documentării, pentru a crea instrumente de învățare, pentru a ajuta la formarea continuă prin evenimente profesionale utile breslei, pentru a realiza campanii de promovare a cărții și lecturii.

ABR organizează întâlniri profesionale și cursuri specializate, editează și publică materiale de specialitate, colaborează cu cele mai importante asociații de profil pentru a fi un reper important și a disemina cele mai noi tendințe din lumea informației și a cărții.