LUDOTECĂ

LA ȘCOALA  GIMNAZIALĂ  ,,DIMITRIE CANTEMIR” VASLUI

Un eveniment deosebit anul acesta în rândul bibliotecarilor școlari din județul Vaslui a fost inaugurarea la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui a Ludotecii cu implicarea directă a bibliotecarei Mariana Vilciu și a conducerii, prof. Petru Asmarandei.

 

Încă din facultate, colega noastră Mariana Vilciu și-a dorit realizarea acestei săli așa cum era prezentată la curs de doamna prof. Simona Antonescu.

“Și pentru elevi a fost o surpriză inagurarea acestui spațiu mirific, numit LUDOTECĂ, spațiu de joacă care are ca scop să restabilească legăturile dintre generații, ca fiecare să își poată găsi locul, grație unui vector comun, jocul. Vârsta copilăriei este cea mai favorabilă perioadă pentru acumularea unor impresii puternice, este vârsta imaginației, a visării și a jocului.

Ludoteca cuprinde 15 locuri, este dotată cu jocuri lego, jocuri de construcții, marionete, cărți nivel 1, dvd, video proiector, sistem Home cinema, cărți în limbi străine nivel 1, cărți uriașe. Pragul bibliotecii este trecut de elevii de la clasele primare cât și de cei de la ciclu gimnazial, astfel se face transferul de informații între generații.

Ludoteca este ornată cu persoanaje din lumea basmelor, etajera copac și mese stil floare, tabureți pe care îi putem folosi și ca spațiu de joacă. S-a creat un ambient deosebit cu scopul de a atrage la bibliotecă câți mai mulți utilizatori” (Vilciu Mariana).

Felicitări pentru frumoasa realizare, unică deocamdată în județul Vaslui și dorim ca aceasta să poată fi organizată în toate școlile gimnaziale.

Bibliotecar, Cecilia Vasilescu


 
 

Noutăți