Filiala Vaslui

Preşedinte:

Valentina Lupu, Casa Corpului Didactic Vaslui

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0741.430.452


Vicepreşedinte:

Angelica Marcela Marcu, Colegiul Agricol "Dimitrie Cantemir" Huși, Vaslui

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0765.526.723


Secretar:

Olga Valeria Grijincu, Școala nr. 3 "Constantin Parfene" Vaslui

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0742.262.244

INVITAȚIE CONFERINȚĂ BUZIAȘ

Stimați Colegi și Colaboratori,

Suntem onoraţi să vă lansăm propunerea de vă afla alături de noi în 29 noiembrie 2017 la Buziaș, la cea de-a VIII-a ediţie a Conferinţei Naţionale „Biblioteca şcolară – spaţiu ideal de comunicare şi informare”, organizată de Universitatea de Vest din Timişoara. Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, prin specializarea ştiinţe ale informării şi documentării, Liceul Teoretic Buziaş, prin Centrul de Documentare şi Informare, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Casa Corpului Didactic Timiş, în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor din România – Filiala Timiş.

Read more: INVITAȚIE CONFERINȚĂ BUZIAȘ

MIHAI APOSTU, POETUL - BIBLIOTECAR

În deschidere gazda întâlnirii, Geta Modiga, custodele centrului,  a arătat importanța profesiei, rolul și rostul ei în viața socială, avatarurile momentului, dar și perspectiva nobilă a muncii cu cartea, care va rămâne pururi instrument de formare, de documentare și de conservare a creației și inteligenței umane. A anticipat momentul de grație a întâlnirii prin prezentarea poetului Mihai Apostu invitat aici în dubla sa calitate de poet și bibliotecar, subliniindu-i cu admirație și prețuire realizările sale, dar mai ales pentru sârguința sa în a-și însuși tendințele moderne ale biblioteconomiei, ca și tehnicile actuale din activitatea bibliotecarului.

Doctorul Valeriu Lupu a felicitat lumea bibliotecarilor frumos reprezentată la eveniment și a subliniat fericita îmbinare a activității de bibliotecar și poet pe care a trăit-o cu satisfacție și activitate creativă de excepție luceafărul poeziei noastre, Mihai Eminescu, care nu înceta să considere activitatea de bibliotecar ca fiind una ”științifică și literară”.

Read more: MIHAI APOSTU, POETUL - BIBLIOTECAR

SĂ CITIM CÂT MAI MULT, SĂ PĂSTRĂM CÂT MAI BINE CĂRŢILE!

Vă prezentăm câteva secvenţe foto din momente diferite ale activităţii în care:

 • s-au prezentat aspecte privind cărţile vechi, bine păstrate;
 • s-au identificat cărţi, uşor deteriorate fizic prin folosire;
 • s-au selectat cărţi folosite des, bine întreţinute;
 • elevii au adresat întrebări, li s-au dat explicaţii;
 • au răspuns şi ei la întrebări;
 • s-au citit pagini de poveste;
 • s-au consultat unii cu alţii
 • copii s-au identificat cu personajele;
 • au citit versuri despre carte şi despre primăvară;
 • au recitat;
 • au ascultat.
Read more: SĂ CITIM CÂT MAI MULT, SĂ PĂSTRĂM CÂT MAI BINE CĂRŢILE!

CARTEA – REFERENŢIAL AL FORMĂRII

Zilele acestea la Casa Corpului Didactic Vaslui, bibliotecarii școlari și responsabilii Centrelor de Documentare şi Informare din judetul Vaslui au participat la activitatea metodico-ştiinţifică şi de perfecţionare “Cartea – referențial al formării”. Activitatea a vizat  aspecte de metodologie şi practică în bibliotecile din invatamantul preuniversitar adaptate la prezentul context educaţional.

 

Read more: CARTEA – REFERENŢIAL AL FORMĂRII

ZILELE EMINESCU LA BÂRLAD

Motto:

"Prin creaţia sa, Mihai Eminescu, rămâne într-adevăr cel mai mare poet al neamului pe care l-a ivit şi-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc" .

George Călinescu

Ca la fiecare început de an, în preajma zilei de 15 ianuarie, iubitorii operei lui Eminescu au dovedit că nu și-au uitat idolul, onorând cum se cuvine cei 167 de ani de când luceafărul poeziei românești, ctitorul catedralei spirituale a sufletului si a neamului romanesc, a văzut lumina zilei.

Read more: ZILELE EMINESCU LA BÂRLAD

SIMPOZION REGIONAL 2016

ROLUL COMPLEMENTARITĂŢII  EDUCAŢIEI FORMALE-NONFORMALE ÎN

DEZVOLTAREA PERSONALĂ A ELEVULUI

 

Cea de a patra ediţie a acestui simpozion a avut loc la Colegiul Tehnic “Marcel Guguianu” Zorleni, pe data de 15 decembrie 2016, având drept scop promovarea complementarităţii educaţiei formale - nonformale în învăţământul preuniversitar prin valorizarea exemplelor de bună practică în domeniul educaţiei, a schimbului de experienţă prin descrierea unor activităţi în care s-a folosit o altfel de abordare a demersului didactic bazat pe flexibilitate, diversitate şi creativitate.

 

Read more: SIMPOZION REGIONAL 2016

ZILELE ȘCOLII “ȘTEFAN CEL MARE” VASLUI

În perioada 14-19 noiembrie au fost sărbătorite Zilele Școlii “Ștefan cel Mare” Vaslui, la care au participat  elevi, cadre didactice, părinți și autorități locale.

Cu această ocazie într-un decor mirific de toamnă au avut loc mai multe activițăți desfăşurate în spaţiul bibliotecii, proaspăt amenajat, modern şi cu multe cărţi noi.

 

Read more: ZILELE ȘCOLII “ȘTEFAN CEL MARE” VASLUI

LUDOTECĂ

LUDOTECĂ

LA ȘCOALA  GIMNAZIALĂ  ,,DIMITRIE CANTEMIR” VASLUI

Un eveniment deosebit anul acesta în rândul bibliotecarilor școlari din județul Vaslui a fost inaugurarea la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui a Ludotecii cu implicarea directă a bibliotecarei Mariana Vilciu și a conducerii, prof. Petru Asmarandei.

 

Read more: LUDOTECĂ

Proces-verbal Filiala Vaslui

PROCES-VERBAL,

Încheiat azi, 23.09.2016, cu ocazia alegerilor locale ABR la Filiala Vaslui, desfăşurate la Casa Corpului Didactic, Vaslui.

La activitate sunt prezenți 37 de membri ABR din județul Vaslui, din totalul de 45 de membri, precum și un reprezentant din conducerea ABR: prof. Stela Stănoiu, președinte ABR,  filiala Vrancea.

 

Read more: Proces-verbal Filiala Vaslui

Lansare de carte

Sâmbătă, 9 iulie, la  Muzeul Unirii din Iaşi, a avut loc lansarea cărţii doamnei Irena Brodoceanu: DIFICULTĂŢI ALE INTEGRĂRII ÎN SOCIAL, apărută anul acesta la Editura PIM din Iaşi. Cartea reprezintă o încununare a activităţii desfăşurate de autoare în cei douăzeci şi unu de ani de carieră: bibliotecară la Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” din Iaşi, mare iubitoare a activităţii de voluntariat, respectiv Şefă a Serviciului Proiecte şi Programe Culturale. Lucrarea o reprezintă foarte bine pe Irena Brodoceanu, fiind o sintetizare curajoasă şi bine documentată a cunoştinţelor teoretice necesare celor care lucrează cu publicul cu nevoi speciale. Cartea este un excelent prilej de împărtăşire a experienţelor dobândite prin activitatea desfăşurată în cadrul unor proiecte duse la bun sfârşit de Bibliotecă, proiecte menite să schimbe, în primul rând, mentalitatea publicului larg despre oamenii cu diferite dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi să le ofere un suport real, prin utilitatea practică a acestor proiecte iniţiate de oameni sufletişti.

Read more: Lansare de carte
Page 1 of 3
 
 

Noutăți