Filiala Constanța

Preşedinte:

Ibolya Negoiţă, Colegiul Economic Mangalia

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0723.652.054

 

Vicepreședinte:

Mihaela Nicoleta Mictar, Colegiul Tehnic Energetic Constanța

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0723.316.954

 

Secretar:

Silvia Mihaela Trinca, Liceul Tehnologic ”Ion Bănescu” Mangalia

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 0736.539.406

1 februarie - Ziua Cititului Împreună

Școala nr. 18 "Jean Bart" din Constanța s-a alăturat milioanelor de oameni de pe întreg globul care au sărbătorit pe 1 februarie "Ziua Internațională a Cititului Împreună". Copiii din clasele primare dar și cei de gimnaziu au participat cu plăcere la activitățile organizate în Laboratorul de Joc și Citit Împreună, activități proiectate de către bibliotecarul unității școlare, doamna Caba Ramona.

Read more: 1 februarie - Ziua Cititului Împreună

Biblioteca Vie, la Colegiul Economic Mangalia

Miercuri, 22 noiembrie 2017, la inițiativa doamnei profesor documentarist Ibolya Negoiță de la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, a avut loc un eveniment special, unicat, intitulat „Biblioteca vie”, dedicat excelenței sale CARTEA, numai că de această dată elevii au stat față-n față cu o „carte vie”, pe care au „răsfoit-o” pentru a afla cât mai multe informații despre și de la ea.

Cărțile vii au fost: Șeful Cercului Militar Mangalia Liana Naum, scriitoarea Dora Alina Romanesc și ofițerii în Marină Olteanu Ionuț Mădălin și Tătărușanu Răzvan.

Activitatea se găsește la adresa: https://mail.yahoo.com/d/folders/1/messages/21572

Activitate CCD Constanța

La sfârșitul lunii trecute, bibliotecarii și documentariștii constănțeni s-au întâlnit în cadrul Bibliotecii Școlii nr. 28 Dan Barbilian, cu ocazia activității metodice planificate pentru această perioadă. Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa Casei Corpului Didactic Constanța și a inclus teme precum scrisul, cărțile, autorii, în contextul aniversării celor 139 de ani de când Constanța a revenit României.

Read more: Activitate CCD Constanța

Ziua Dobrogei – 14 noiembrie sărbătorită la Colegiul Economic Mangalia în Centrul de Documentare și Informare

Marți, 14 noiembrie 2017, a avut loc activitatea dedicată Zilei Dobrogei la C.D.I. din cadrul Colegiului Economic Mangalia.

La activitate au participat elevii clasei a XII-a B împreună cu profesorul de istorie Sandu Mihai, prof. documentarist Negoiță Ibolya, prof. Raluca Simona Ciobănel – Directorul Colegiului Economic, prof. Tănase Cornelia – Director adjunct și echipa pedagogică a C.D.I.

Read more: Ziua Dobrogei – 14 noiembrie sărbătorită la Colegiul Economic Mangalia în Centrul de Documentare...

Activități în C.D.I. la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Medgidia

Luna octombrie a fost o lună bogată în experiențe și activități de cunoaștere a istoriei și a oamenilor în cadrul Centrului de Documentare și Informare Alfa și Omega al Colegiul Național Nicolae Titulescu din Medgidia.

Read more: Activități în C.D.I. la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Medgidia

Trăiește ceea ce citești și descoperă Biblioteca Vie!

Vineri, 27 octombrie, a avut loc la Casa Corpului Didactic Constanța, activitatea metodică cu tema Managementul activităților din C.D.I. – Trăiește ceea ce citești și descoperă Biblioteca Vie!, prilej de întâlnire pentru bibliotecarii și documentariștii din învățământul preuniversitar constănțean. Activitatea a fost coordonată de către doamna Flavia Alexandra Petrov, documentarist la C.C.D. Constanța, împreună cu echipa instituției.

Read more: Trăiește ceea ce citești și descoperă Biblioteca Vie!

Activitate dedicată Zilei Armatei la Mangalia

Luni, 23 octombrie 2017, ora 12.00, a avut loc la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia, o activitate cultural-artistică dedicată Zilei Armatei. Cu acest prilej, domnul profesor Emil Corneliu Ninu, a lansat volumul „Bravii noștri veterani de război”.

Read more: Activitate dedicată Zilei Armatei la Mangalia

Săptămâna mondială a spațiului cosmic, proiectul internațional ce mobilizează sute de elevi de la Școala „Gheorghe Țițeica” – Constanța

Proiectul internațional ”World Space Week”, demarat în anul 1999 de Organizația Națiunilor Unite, s-a celebrat anul acesta în perioada 4-10 octombrie 2017, iar la Școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța a avut loc a opta ediție, prima fiind în 2010. Tema de anul acesta a fost lansată sub formă de întrebare: ”Where next?”, iar aceasta a devenit subiect de frământări pentru școlarii pasionați de tainele universului.

Read more: Săptămâna mondială a spațiului cosmic, proiectul internațional ce mobilizează sute de elevi de la...

Întâlnire Filiala Constanța

„Biblioteci. Societate. Multiculturalitate –

diseminarea Conferinței Asociației Bibliotecarilor din România (ABR) – Brașov, 6-8 septembrie 2017”-

întâlnirea bibliotecarilor școlari și a profesorilor documentariști din Județul Constanța

 

Vineri, 29 septembrie 2017, bibliotecarii și profesorii documentariști din învățământul preuniversitar constănțean, dintre care cea mai mare parte fiind și membrii Asociației Bibliotecarilor din România Filiala Constanța, și-au dat întâlnire la inițiativa doamnei Ibolya Negoiță, pentru a face o diseminare la cea de-a XXVIII-a Conferință A.B.R. care a avut loc la începutul lunii septembrie la Brașov.

Read more: Întâlnire Filiala Constanța

PROCES-VERBAL al Filialei Constanța a ABR

PROCES VERBAL

Încheiat azi, 29 mai 2015, cu ocazia şedinţei Filialei ABR Constanţa

 

S-au întrunit în şedinţă membrii Filialei ABR Constanţa, având următoarea ordine de zi:

- Prezentarea activităţii filialei, de la alegerea actualului Consiliu de conducere;

- Alegerea Consiliului de conducere al Filialei ABR Constanţa. În deschiderea şedinţei, a luat cuvântul doamna Ibolya Negoiță, preşedinte al Filialei ABR Constanţa, care prezintă activitatea desfăşurată  în cadrul filialei.

Menţionăm faptul că actualul Consiliu de conducere al Filialei ABR Constanţa a fost ales în 22 noiembrie 2013.

-Discuţii pe marginea raportului de activitate.

 

Read more: PROCES-VERBAL al Filialei Constanța a ABR

97 de ani de la unirea Basarabiei cu România

La Colegiul Economic din Mangalia, s-au sărbătorit

97 DE ANI DE LA

UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA

În după-amiaza zilei de miercuri, 25 martie 2015, începând cu ora 16.00, la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic Mangalia, s-a desfăşurat simpozionul „97 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA”. Activitatea, organizată de Colegiul Economic, în colaborare cu Asociaţia de Balcanistică şi Slavistică din România, Complexul Cultural „Callatis” şi Asociaţia „Cultul Eroilor” Mangalia, a fost deschisă de profesor documentarist Ibolya Negoiţă, care a prezentat programul şi participanţii la eveniment.

Read more: 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Activitate metodică la Colegiul Economic Mangalia

„ROMÂNIE, MÂNDRU PLAI”

activitate metodică organizată de Colegiul Economic Mangalia

Vineri, 20 martie 2015, Colegiului Economic Mangalia, în colaborare cu Casa Corpului Didactic din Constanţa, au organizat, la Complexul Cultural „Callatis” din Mangalia, o activitate metodică intitulată: „Românie, mândru plai”. Invitaţi la activitate au fost: inspectorul şcolar judeţean - Răducu Popescu, primarul municipiului Mangalia - Cristian Radu, directorul Bibliotecii Judeţene Constanţa „I.N. Roman” - Cornelia Pariza, bibliograf dr. Corina Apostoleanu, şeful Muzeului „Callatis” - cercet.şt.dr. Sorin Marcel Colesniuc, bibliotecari, profesori documentarişti din judeţul Constanţa, profesori şi elevi din Mangalia, reprezentanţi ai administraţiei locale.

 

Read more: Activitate metodică la Colegiul Economic Mangalia

MICA UNIRE la Colegiul Economic din Mangalia

La Colegiul Economic din Mangalia,

A FOST SĂRBĂTORITĂ MICA UNIRE

În după-amiaza zilei de miercuri, 21 ianuarie 2015, începând cu ora 16.00, la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic Mangalia, s-a desfăşurat o activitate cultural-ştiinţifică dedicată împlinirii a 156 de ani de la unirea Moldovei cu Muntenia. Manifestarea, organizată de Colegiul Economic, în colaborare cu Asociaţia de Balcanistică şi Slavistică din România, Complexul Cultural „Callatis” şi Şcoala Gimnazială nr. 3 Mangalia, a fost deschisă de profesor Mihai Sandu, care a prezentat: programul, invitaţii şi participanţii la eveniment.

 

Read more: MICA UNIRE la Colegiul Economic din Mangalia
Page 1 of 2
 
 

Noutăți